Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Великобритания и Холандия остават най-предпочитани от българските студенти

Близо половината от завършилите в чужбина студенти се връщат в България, каза Николай Христанов, мениджър "Програми висше образование в чужбина"

гледано: 1094   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Около половината от завършилите в чужбина студенти избират да се върнат в България. Има и примери на българи, които се реализират успешно в чужбина. Това каза Николай Христанов, мениджър "Програми висше образование в чужбина" в Интеграл образователни програми, в предаването “В развитие” по Bloomberg TV Bulgaria.  

По думите му Великобритания и Холандия са най-предпочитани от студентите за обучение на английски, а за немскоговорящите Германия и Австрия остават популярни дестинации. 

Христанов каза още, че няма единна политика дали лекциите да са изцяло онлайн.  

Според него е възможно да се организират хибридни лекции - големите лекции с над 100 човека да са онлайн, а лекциите с малки групи и с дистанция между хората да са в университета.  

Той добави още, че бизнес мениджмънт, инженерните науки и тези за възобновяемите източници са някои от най-предпочитаните специалности от българските кандидат-студенти.  

Христанов смята, че завършващите в момента биха могли да се фокусират върху онлайн обучения за придобиване на допълнителна квалификация, за да са по-конкурентоспособни. Според него ако те успеят да предложат цялостно портфолио на работодателите, ще бъдат засегнати в по-малка степен от коронакризата.

Още вижте във видеото на  Bloomberg TV Bulgaria.  

 

 

По статията работиха: Евгения Маринова, автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Bloomberg TV
Електронното правителство в Естония е спестило на администрацията 820 г. работа